Välj en sida

Ett steg till bättre coaching

Nu finns det möjlighet att ansluta sig till Step2fit.

Step2Fit är det mest kraftfulla verktyget för tränare. Med hjälp av tjänsten tar du hand om näringscoaching, måttredovisning, träningsprogram och all kundkommunikation snabbt, enkelt och från ett ställe.

Step2Fit -tjänsten inkluderar: Kostprogram, mina måltider, övervakning av resultat, coachingkalender, kundkommunikation, träningsprogram och dagbok.

Ta kontakt via mig så hjälper jag dig att komma igång med tjänsten. Jag rekommenderar verkligen denna tjänst då vi kan ha en god och bra dialog med varandra för att lyckas nå dina mål.

kontakt@halsopappan.se

Tips för träning 2023

Tips för att få in träning i sin hektiska dag. Det är svårt att klämma in ett träningspass då man jobbar heltid och lämnar och hämtar barn på förskolan etc. Ett tips är att kontakta hälsoinspiratörerna på sitt företag och be om att få möjligheten att träna på sin arbetsplats. Kontakta därefter mig så syr vi ihop något tillsammans. 

Juice på rödbeta, spenat och ingefära

Gröna bladgrönsaker är en bra källa till nitrat. Det ger dig mer ork. För att få bäst verkan i kroppen behöver nitrat kombineras med antioxidanter, och det finns det mycket, av i såväl rödbetor som i spenat och ingefära.

4 portioner

4-6 stora rödbetor

4 cm färsk ingefära

1 knippe spenat

Skala och skär rödbetorna och ingefära i mindre bitar.

Skölj spenaten i kallt vatten.

Centrifugera eller mixa alla ingredienserna till juice.

Hjärnstark –

Det viktigaste du kan göra för din hjärna är att röra på dig!

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Och det här gäller för både barn och vuxna, ja, till och med för äldre!

Sju råd för att enkelt komma i form

 • Sätt ett realistiskt mål.
 • Välj tidpunkt för livsstilsförändring med omsorg.
 • Är du verkligen motiverad?
 • Var medveten om att viktnedgång inte är en linjär process.
 • Det spelar inte så stor roll vilket du väljer enligt forskningen. Det mesta fungerar bra under en period. Om du tycker väldigt mycket om potatis och bröd är det inte så smart att välja lågkolhydratkost.
 • Lägg vikt på åtgärder som förbättrar din hälsa på sikt.
 • Fysisk aktivitet bidrar till att hålla en lägre vikt på sikt.

Varmt välkommen att kontakta mig så berättar jag mer i detalj.

Föreläsning med Fredrik Paulún

Varit på mycket intressant föreläsning med Fredrik. Näringsfysiolog och författare till många böcker inom hälsa och kost. Han är även ägare till varumärket Paulúns.

Jag tänkte jag skulle förmedla Fredriks tre hälsotips för ett gott och sunt liv.

 • Ät grundråvaror som tomat och laxfilé. Inte varor som är processade. Mardröms exempel är Pringles. Det är bara massa pulveriserade stärkelser med smakförstärkelser och massa konstiga grejer. Ät i så fall lantchips.
 • Rör dig varje dag. Du behöver inte träna hårt. Fredrik själv är en promenadmänniska. Ut och gå, gärna tryck på lite snabbare i backar. Helst också PW.
 • Få ljus. Får du inte tillräckligt med solljus så använd dig utav rött ljus som du får av speciella lampor som är framtagna vetenskapligt. Nutrilight säljer sådana lampor.
Fredrik. Ägare av dessa produkter som ni ser varje dag ni går in i en livsmedelsbutik.

Beskrivning verksamhet

Jag tänkte jag skulle förklara hur hela processen går till hos mitt företag. Vi kan börja med namnet. Varför hälsopappan? Målet är att alla ska bli hälsopappan eller hälsomamman. Jag vill utbilda och förmedla en sund och aktiv livsstil. Jag vet att alla mår bättre om man rör på sig därav namnet. Jag själv är en hälsopappa och vill att ni även blir det. Hur går det till när jag köper en tjänst hos er? Jo, det börjar med att han eller hon tar kontakt med mig via e-post, kontakt formulär via hemsidan, telefon eller skickar meddelande via sociala medier. Jag svarar oftast inom 20 minuter. Vi kommer överens om tid och dag för konsultation, oftast dagen efter du tar kontakt med mig. Vi går igenom hur din träning ser ut idag, tränar du någonting överhuvudtaget, vad vill du ha hjälp med för att komma igång osv. Efter konsultationen sätter jag upp ett träningsprogram som är skräddarsytt efter dina förutsättningar och hälsostatus. Konsultationen kan göras via telefon eller hos mitt kontor eller vilken plats du tycker är bäst för dig. Sedan sätts ett träningsprogrammet ihop som varar i 21 dagar, den får du på mail i pdf format och excel fil. Därefter görs utvärdering och frågan om du vill fortsätta en månad till. Tanken är att alla ska vara självgående efter denna månad. Priset för detta är för närvarande 995 kr. Detta kan betalas via friskvårds portaler, Edenred, Epassi och Wellnet. Det innebär att betalning sköts via friskvårds portal och er arbetsgivare. Ni behöver inte ligga ute med några pengar. Enklare kan det inte bli. Skulle det vara så att er arbetsgivare inte jobbar med någon friskvårds portal idag så kan ni betala via mitt Swish nummer 123 591 62 75 eller att ni får en faktura från mig så får ni ligga ute med pengarna som ni sedan får tillbaka via erat friskvårdsbidrag. Det är olika hur mycket friskvårdsbidraget är från arbetsplats till arbetsplats. Maxsumman på ett år är idag 5000 kr. Snittet i Sverige ligger på runt 1100 kr per år. Det är alltså pengar som du får från din arbetsgivare som du kan använda för att betala mina tjänster med. Det är win win. Du kommer i form till beachen 2023 och jag får fortsätta jobba med det jag älskar i hela mitt liv.

Skicka iväg ett meddelande till mig nedan så sätter vi igång!

Enklare kan det inte bli!

Petter.

Använd ditt friskvårdsbidrag

Det är inte många veckor kvar på detta år. 71 dagar kvar till julafton, sjukt men sant. Det är ungefär en tredjedel av alla som har rätt till friskvårdsbidrag som inte utnyttjar bidraget. Hör av dig till mig för kostnadsfri konsultation så ser vi till att du använder ditt bidrag samt kommer i form på samma gång. Win win helt enkelt. Varmt välkomna!

Petter.

Kostråd

 • Ät mer frukt och grönsaker – gärna minst 500 gram om dagen.
 • Ät fisk och skaldjur – gärna minst 2-3 ggr per vecka.
 • Byt till fullkorn när du äter bröd, flingor, gryn, pasta och ris.
 • Byt till nyttiga matfetter – välj exempelvis rapsolja eller flytande matfetter.
 • Byt till magra mejeriprodukter – gärna osötade och berikade med D-vitamin.
 • Ät mindre rött kött och chark – gärna mindre än 500 gram per vecka.
 • Ät mindre salt – men använd salt med jod.
 • Ät mindre socker – minska särskilt på söta drycker.

Få in rörelse i vardagen

Att röra på sig har positiv inverkan på din hälsa. Det kan hjälpa dig att få mer energi, minska oro och stress, samt göra att du sover bättre. Det är viktigt att komma ihåg att all rörelse räknas och att du utgår från din egen förmåga. För att få in mer rörelse i vardagen kan du försöka att ta rörelsepauser under jobbdagen, ta trapporna istället för hissen. Ett annat nyttigt tips är att lämna bilen hemma och cykla eller gå till jobbet istället.

Fysisk aktivitet på recept

https://www.1177.se/Uppsala-lan/liv–halsa/fysisk-aktivitet-och-traning/far–fysisk-aktivitet-pa-recept/

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

hälsopappan

Enligt mig 
👇

En positiv syn på livet och välmående går hand i hand med rörelse och motion, god kosthållning och rätt återhämtning.

#hälsopappan ❤️